Aktuelt

Felles Vestfold-satsning på Vikingjenta Tora

Fantasi-Fabrikken i Tønsberg, som blant annet står bak filmsuksessen Gråtass, er i gang med å utvikle et univers rundt den utstøtte vikingjenta Tora. Prosjektet blir gjort i samarbeid med Midgard Vikingsenter, forlaget Orage og fylkeskommunen, og skal i tillegg til film også lag teater og bøker om Tora.

Historien om Tora skal gjøres kjent gjennom tv-serie, dataspill, bøker og undervisningsopplegg. Samarbeidspartnere og deltagende kommuner langs Vikingveien får tilgang til bruk av merkevaren Tora, i tillegg til markedsføring og distribusjon av egen og regional vikinghistorie og reiselivsattraksjoner.

Hele regionens vikinghistorie er lagt til grunn når den første innspillingen av Vikingjenta TORA nå er gjennomført.

Historien om Tora starter med at vikinghøvdingen kommer hjem fra tokt, og når han seiler opp Norsjø i sitt vikingskip og går i land på Digernes i Midt-Telemark har han med seg både skatter og tre treller. Tora er i opposisjon til Høvdingen og vil hjelpe trellene fri. Historien bringer oss videre til både Sandefjord, Tønsberg og Midgard i Horten, og produksjonen med over 25 i stab, 8 skuespillere og mer enn 100 statister har bidratt; sistnevnte i alderen 4 – 73 år – og de aller fleste også fra vår egen region. Og det er nettopp et poeng; dette skal være en regional produksjon – et bredt samarbeid – både foran og bak kamera samt lokasjonene; basert på regionens egen vikinghistorie. Og med målet om global distribusjon kan barnefamilier fra “hele verden” komme tilbake og oppleve både Tora og vår region i flere ulike sammenhenger.

TORA skal både underholde og undervise; barna skal både lære og oppleve. Flere eventyr om TORA kommer; så dette er bare begynnelsen.

Kilde: NRK og Sandefjord kommune. Foto: Fantasifabrikken

Les mer