JUBILEUMSHELG 18-20.JUNI – OBS: UTSETTES TIL HØSTEN 2021

Sagabyen-arrangementer må utsettes ☹️ 😷

Det er med tungt hjerte vi meddeler at arrangementene under jubileumshelgen 18. – 20. juni dessverre må utsettes. Sett i lys av anbefalingen om stans i alle organiserte fritidsaktiviteter, og andre sammenkomster for barn og unge til og med 20. juni, vil det ikke være mulig å gjennomføre den planlagte feiringen denne helgen.

I hovedsak vil arrangementene bli flyttet til den planlagte jubileumshelgen til høsten, 30. september – 3.oktober.

Sagabyen Tønsberg takker alle involverte aktører, barn, unge, profesjonelle og frivillige, som har lagt så utrolig mye arbeid i, og gledet seg til feiringen av byen vår. Dere er best!

Mer informasjon kommer, så følg med her på nettsiden vår.

I mellomtiden – ta godt vare på hverandre og nyt sommeren i verdens fineste Sagaby!

 

Selv om arrangementene utsettes til helgen er det fortsatt en rekke fantastiske utstillinger du kan få med deg!

🔸Arkeologisk stammesnitt:
Her får du anledning til å tegne deg inn i byhistorien, i et stort felles slektstre! Fokuset retter seg mest mot den usynlige byen Tønsberg. Under asfalten ligger fremdeles frø fra klosterhager, rester av gamle gateløp og utallige gamle bygninger og gjenstander fra livet i byen fra vikingtiden frem til i dag. Tegningene blir hengt opp i Atelier 7×7 underveis i jubileumsåret.
Sted: Biblioteksplassen

🔸 Osebergtapetet:
Oseberg tekstilgruppe har brukt flere år på å lage dette mesterverket at et veggteppe, som fremstiller rekonstruksjonen og sjøsettingen av Saga Oseberg.
Kan sees på Tønsberg og Færder bibliotek i åpningstiden gjennom jubileumshelgen og resten av sommeren.

🔸 DRAG, TWIST, LIFT, BRAID – Sidsel Bonde
I forbindelse med Tønsberg by sitt 1150-års jubileum i 2021 vil billedkunstner Sidsel Bonde i samarbeid med Vestfold Kunstsenter og Tønsberg kommune realisere installasjonsarbeidet DRAG, TWIST, LIFT, BRAID. Verket tar utgangspunkt i Tønsberg reperbane som stengte i 2016 under navnet ScanRope, etter å ha vært den eldste bedriften i Tønsberg i 220 år. Til minne om den nedlagte produksjonen vil stykker av tau installeres tett sammen på en overflate i byrommet og tauenes formasjon vil skape assosiasjoner til et ryeteppe eller pels.
Sted: Støperiet
Tid: fra søndag 20.juni

🔸Slottsfjellsmuseet: «Høyt Hevet»
Tunsberghus, et av Nordens største borganlegg fra middelalderen, ligger i umiddelbar nærhet til Slottsfjellsmuseet og utgjør således et viktig utgangspunkt for Norsk Borgsenter. Utstillingen «Høyt Hevet – middelalder på Tunsberghus» presenterer borgens mange funksjoner sammen med flotte innlånte og egne gjenstander. I utstillingen vil det også vises troverdige replikaer og supre digitale arbeider av elever fra IKT- og medieproduksjon ved Greveskogen videregående skole.
Sted: Slottsfjellsmuseet
Tid: Fra søndag 20.juni