Seilermessen i Tønsberg domkirke

Sagabyen Tønsberg fyller 1150 år. Storslått jubileumsgudstjeneste ledet av biskop Jan Otto Myrseth, domkirkens stab, Tønsberg domkor og trekkspill. Susanne Ouff Moen deltar med mathendelse på installasjonen Håp utenfor kirken. I tillegg har Tollef Thorsnes maritime handlingsobjekter i kirkerommet.

«Seilermessen» tar utgangspunkt i Tønsberg som sjøfartsby. Fra Osebergskipets dager har folk reist til og fra våre kyster og hentet med seg varer, kulturuttrykk og tro. Slik kom også kristentroen til våre breddegrader, og slik ble Tønsberg med sine mange steinkirker og klostre en kirkeby.

Dette spiller seg ut i gudstjenesten 3. oktober. Mens menighetssangen løfter seg fra benkene opp mot hvelvingen med sin ornamentikk fra Osebergskipet i det som nettopp kalles «skipet», blir vi selv en del av denne historien som har ført oss dit vi er i dag.

Alle tekster og salmer er håndplukket til denne gudstjenesten. Salmene er arrangert for kor, orgel og trekkspill spesielt for denne anledningen av komponist Bjørn Morten Christophersen. Tønsberg domkor synger og biskop Jan Otto Myrseth medvirker sammen med Domkirkens øvrige ansatte.

Sted: Tønsberg domkirke
Dato: 3.oktober
Tid: kl. 11.00-12.00
Pris: Fri entré
Kategori: kunst / religion / historie
Arrangør: Tønsberg sokn