Barn og unge i Sagabyen

Sagabyen Tønsberg innbyr til undring og oppdagelsesferd. Mange av byens tilbud er like spennende for både små og store. Sjekk også ut «Steder å se i Sagabyen».

Den kulturelle skolesekken

Fokus på viking- og middelalder skal gå som en rød tråd gjennom skolegangen til elevene i Tønsberg kommune og gi kunnskap som styrker befolkningens identitet og tilhørighet.

Les mer   

Re Middelalderdager

Barne- og familiefestival vinterstid som markerer Slagene på Re, og med «lek og lær i middelalderen» som fast årlig aktivitet i Den kulturelle skolesekken i forkant av festivalen.

Les mer   

Oppdagelsesferd? Last ned Hidden-appen

Oppdag de skjulte historiene som omgir deg! HIDDEN er en app for læring og underholdning du kan ta med når du går, og den passer for både liten og stor!

Les mer   

Slottsfjellet

På Slottsfjellet lå i middelalderen det som var Norges største borganlegg, Tunsberghus. Et spennende sted for barna – der ruinene innbyr til lek og undring.

Les mer   

Hvordan hadde vikingbarna det?

Marianne Hem Eriksen forsker blant annet på vikingbarn som levde for opptil to tusen år siden. Hun er arkeolog og jobber på Kulturhistorisk museum i Oslo.

Les mer   

Hva kan søppel fortelle oss om fortidens mennesker?

Fortidens søppel og avfall har stor nytteverdi for arkeologer. Vi kan lære om hva fortidens mennesker spiste, hvor de gikk på do, hvem de handlet med og hva de hadde på seg.

Les mer