Slottsfjellsmuseet
Slottsfjellsmuseet ligger i vakre omgivelser ved foten av Slottsfjellet. Området rundt er et sammenhengende kulturminne, som representerer byens lange historie.
I Sagabyen Tønsberg finnes en rekke aktører som jobber innenfor det historiske feltet, både profesjonelt og frivillig. Mangfoldet av organisasjoner og virksomheter er stort, og Tønsberg Kommune er svært stolte av å ha så mange engasjerte og dyktige samarbeidspartnere som ivaretar vår felles kulturarv. Her er noen av dem.
Slottsfjellsmuseet ligger i vakre omgivelser ved foten av Slottsfjellet. Området rundt er et sammenhengende kulturminne, som representerer byens lange historie.
Oseberg Vikingarv har gjennom byggingen av flere vikingskipskopier og et enormt engasjement bygget opp en sterk kompetanse innen vikingtidens kulturarv og håndtverkstradisjoner.
En viktig oppgave for historielagene er å holde liv i den lokale historien, dokumentere og formidle den. Historielagene er også viktige sosiale møteplasser i lokalmiljøet.
Vestfoldmuseene tilbyr en rekke spennende aktiviteter, arrangementer og foredrag i regionen – for alle aldre!
Norsk institutt for kulturminneforskning har spisskompetanse på kulturminner og utfører utgravninger, analyser, overvåkning og andre oppdrag.
Internasjonalt er det en økende interesse for forskning på middelalderborger. Norsk Borgsenter er et nasjonalt kompetansesenter innen borgforskning- og formidling.
Stiftelsen Gamle Tønsberg, stiftet i 1968, er opptatt av å passe på byen, bevare historikk og formidle den videre – gjennom bl. a. bøker, foto, film og bronsemodeller.
Oseberg tekstilgruppe lærer gamle håndarbeidsteknikker fra vikingtiden, og formidler dette videre til andre.
Regionalt universitet der både forsking og utdanning blir kjennetegnet ved tett samspel med samfunns- og arbeidsliv i regionen.
Fylkeskommunen driver politikk, samfunnsutvikling og formidling i regionen.