Kampen om Prinsesse Kristina

Tønsberg har fått sitt aller første spel! Kampen om Prinsesse Kristina er en helt ny teateroppsetning som hadde premiere på Slottsfjellet i august 2021. Forestillingen ble produsert av Det nye Teaterkompaniet ved produsent, Gard B. Eidsvold. Kampen om Prinsesse Kristina skal bli et folketeater fremført i unike omgivelser på historisk grunn. Med solid lokal forankring og noen av Norges fremste kunstnere både på og bak scenen ble dette noen magiske kvelder på Slottsfjellet.

Målet er at «Kampen om Prinsesse Kristina» skal bli en årlig begivenhet i mange år fremover. Dette er ambisjonen med hjelp av lokale frivillige krefter og økonomiske støttespillere. Sammen legger vi nå grunnen for noen fantastiske dager på Slottsfjellet i august 2021, samtidig som vi jobber for å skape Tønsbergs eget Stiklestad eller som med Peer Gynt på Gålå.

Fra «Kristina av Tunsberg» til folketeater

Stykket baserer seg på Kåre Holts «Kristina av Tunsberg» som ble fremført første gang under byjubileet i 1971. Regissør Gard B. Eidsvold har bearbeidet og videre dramatisert fortellingen om Prinsesse Kristina. Med sitt unike blikk for folketeater  har han forsøkt å se Kristina med nye øyne og blant annet fått inn mer humor i fortellingen. Men ikke tro at dette bare er lettbeint underholdning av den grunn. Som med alt Eidsvold gjør har også denne fortellingen en større underliggende dybde. Det komponeres også ny musikk og sanger til forestillingen som vil forsterke det dramatiske utrykket vesentlig. Det er Nøtterøy-komponisten Terje Johannesen som vil stå som komponist og musikalsk ansvarlig. Med de evige svabergene som vitne, vil publikum oppleve en egen stemning som vil sette spor.