Opplev Osebergskipet

Verdens viktigste funn fra vikingtiden ble gjort like utenfor Tønsberg – oppdagelsen av det berømte Osebergskipet. Kopien av Osebergskipet kan du besøke på Vikingodden på havna i Tønsberg.

Oseberg Vikingarv har nemlig bygget en arkeologisk replika av dette skipet. I byggeprosessen ble det kun benyttet verktøy og byggemetoder identisk med hva som ble brukt under byggingen av originalskipet i vikingtiden.

En annen kopi av den vakre, utskårede baugen, kan sees i museumsgården til Slottsfjellsmuseet.

Klåstadskipet 
Oseberg Vikingarv har bygget en kopi av et annet berømt vikingfunn: Klåstadskipet. Også her ble det benyttet originale metoder og verktøy i byggeprosessen. Dette originalskipet befinner seg også på Slottsfjellsmuseet. Byggingen av skipet som har fått navnet, Saga Farmann, skjedde på bryggen i Tønsberg og ble sjøsatt i september 2018.

I 2021 startet også byggingen av en arkeologisk replika av Gokstadskipet. Byggingen vil foregå både på Vikingodden i Tønsberg og ved Hvalfangstmonumentet i Sandefjord. Her har du mulighet til å bli med og bygge skip med vikingenes verktøy.

Guiding og salg av viking-suvernier 
På Vikingodden driver stiftelsen en kiosk hvor det selges suvenirer og gaveartikler. I helgene er dyktige guider på plass og forteller gladelig om Vestfolds vikinghistorie. Det kan også bookes gruppeturer med vikingskipet Saga Oseberg.

Du kan lese mer om Oseberg Vikingarv her.