Prosjekter


Aktivitetsfilm

Ta en titt på hva Tønsberg har å by på gjennom et rikt og mangfoldig foreningsliv. Denne flotte filmen er laget i samarbeid med Askeland Studio og ble gitt som gave til Tønsbergs innbyggere 17.mai 2021.

DKS Fremtidsbyen

Fremtidsbyen Tønsberg

Hvordan lever vi om 100 år? Hvordan ser Tønsberg ut? Og hvordan bor vi da?Over 300 barn i kommunen svarer på disse spørsmålene ved å lage fremtidshus gjennom Den kulturelle skolesekken (DKS).
Arkeologisk Stammesnitt

Her får du anledning til å tegne deg inn i byhistorien, i et stort felles slektstre! Fokuset retter seg mest mot den usynlige byen Tønsberg. Under asfalten ligger fremdeles frø fra klosterhager, rester av gamle gateløp og utallige gamle bygninger og gjenstander fra livet i byen fra vikingtiden frem til i dag.

Klimastien

Klimastien – ditt klimaavtrykk i Tønsberg kommune, består av fem utstillinger plassert ulike steder i kommunen, og de kommer til å stå over sommeren, åpen for alle som skulle ønske å ta en titt.

Gjennom klimastien ønsker vi å vekke oppmerksomhet og få innspill fra innbyggerne om hvordan vi alle kan bli bedre på klima og miljø i kommunen vår. Derfor har hver utstilling en QR-kode som lenker til en side som åpner for innspill fra innbyggerne i kommunen.
Tønsbergssangen

Årets sommerlåt kommer fra Sagabyen Tønsberg!
Vår egen Oscar A har laget en fantastisk hyllest til sommeren i Norges eldste by. Den er ute der hvor du hører på musikk, la den runge over by og sjø.Låta er et samarbeid mellom Sagabyen Tønsberg, Steinar Høiback og Oscar Almquist.

Osebergtapetet

Dette imponerende tapetet er laget i håndverkstradisjoner som strekker seg tilbake til middelalderen, og forteller historien om byggingen av skipet Saga Oseberg i 2010-12. Det har tatt syv år fra planleggingen startet til tapetet nå er ferdig, og det vises her for første gang for publikum – i Sagabyen Tønsbergs jubileumsår .
Ildsjeler

Folket har talt, og Sagabyen Tønsberg 2021 har funnet Tønsbergs ildsjeler.

Vi trekker fram fire ildsjeler som brenner litt ekstra for nærmiljøet sitt rundt om i Tønsberg kommune.

Hidden


Tønsberg Undergound