Aktiviteter og kurs

Velkommen til det største aktivitetsområdet for barn vi noen gang har hatt!

Aktivtetstilbudet er bredt, her er alt fra øksekast til drageverksted. For de mest aktive har vi arenaer der man kan lekesloss som ridder. Om man heller vil la rustningen ligge på hylla, kan man spille morsomme middelalderspill. For de aller minste finnes det et eget tivoliområde med karusell, så her finner man noe for alle i familien.

Kurs

I år har vi gleden av å tilby flere kurs for store og små. Gjennom kreativitet og lek får man lære om Tønsbergs Middelalderhistorie og alle kan bli med. Kursene er gratis ved kjøp av inngangsbillett. Påmelding til kurs gjør man ved å sende en sms til 958 31 090 (merkes med ønsket kurs, navn og alder.) Oppmøte for kursene er ved informasjonsfeltet, her kan man også se om det er none restplasser ledig. Det er begrenset med plasser på kursene. Kursene er støttet gjennom tilskudd fra Vestfold og Telemark Fylkeskommune.

Male skjold

Aktivitetsteltet

Hvor hører du til? Er du Tempelridder, Tunsbergridder eller Turneringsridder – eller kanskje du bare vil velge ditt helt eget motiv? Anita og Synne deler ut skjold som dere får med dere hjem, men først må dere velge hvilken ridder dere er – og male skjoldene med riktig motiv!

Anbefalt aldersgruppe: 7 –12 år. Varighet: 70 minutter. Maks kursplasser pr. dag: 15.
Lørdag 3. juni kl. 14:00
Søndag 4. juni kl.12:00

Heroldkurs

Aktivitetsplassen

I middelalderen var arbeidet som herold veldig viktig. Enhver storkar hadde selvfølgelig sin egen herold ansatt som kunne annonsere dagens høydepunkter. Hos Kristine og Erlend får barna lære heroldkunsten gjennom lek og teatersport. Kurset avsluttes med heroldparade gjennom festivalområdet.

Anbefalt aldersgruppe: 7 – 12 år. Varighet: 40 minutter. Maks kursplasser pr. dag: 12.
Lørdag 3. juni kl.12:00
Søndag 4. juni kl.12:00

Drageverksted

Aktivitetsteltet

Vi ser på dragenes historie og på hvordan dragen fortsatt er et viktig symbol for oss. Deretter blir det drageverksted hvor elevene får lage sin egen, fargegnistrende drage i kartong, før dagen avsluttes med musikk og drageprosesjon.

Anbefalt aldersgruppe: 6 –10 år. Varighet: 60-90 minutter. Maks kursplasser: 15.
Lørdag 3. juni kl.13:00

Lage middelalderbånd

Aktivitetsplassen

Har du lyst å lage ditt eget viking- og middelalderarmbånd? Sammen med gullsmed Brit Elin kan du forme ut og dekorere ditt eget armbånd i tinn.

Anbefalt aldersgruppe: 7 –13 år. Varighet:45 minutter. Maks kursplasser pr. dag: 8.
Lørdag 3. juni kl.14:00
Søndag 4. juni kl.13:30

Skinnveske

Leikvollen

Vi lager en veske som vi vet både vikinger og folk i middelalderen brukte. Størrelsen blir slik at den passer en slik moderne sak: telefonen. Skinnet er ferdig klippet ut på forhånd og deltakerne syr den sammen. Vi snakker litt rundt hva man hadde saker i, og hvem som lagde slikt.

Anbefalt aldersgruppe: 10 –13 år. Varighet: 60 minutter. Maks kursplasser pr. dag: 12.
Lørdag 3. juni kl.15:00
Søndag 4. juni kl.12:00

 

Gjøglerkurs

Aktivitetsområdet 

En innføring i middelalderens gjøglerier, her med spesiell vekt på disiplinen sjonglering.  Kursdeltakerne vil få en presentasjon og et lynshow presentert av mestere med sjongleringsballene før de får begynne å lære kunsten selv.  


Anbefalt aldersgruppe: 7 –15 år. Varighet: 45 –60 minutter. Maks kursplasser pr.dag: 15. 
 

Lørdag 3. juni kl.13:30 

Middelalderens sang, dans og musikk

Leikvollen

Det herlige middelalderkoret Musicantus tar deg med på en musikalsk og rytmisk reise til middelalderen. Her får du lære om sangene, dansene og instrumentene som ble brukt for å behage både prinser og prinsesser, samt den alminnelige innbygger av byen Tunsberg. Du vil lære deg sang, dans og bruk av rytmeinstrument. Til sist får du være med på en minikonsert på slutten av kurset som inneholder alt du har lært.

Anbefalt aldersgruppe: 6 –13 år. Varighet: 45 minutter. Maks kursplasser: 15.
Lørdag 3. juni kl.15:45

Ridderskole

Aktivitetsområdet

Her får du få lære alt om hva jenter og gutter må kunne for å bli en dugelig ridder. Det innebærer blant annet opplæring i alt som riddere trenger å vite om stort og smått fra krig til foring av hester. Du blir også opplært til å styre dine kjepphester i kamp med sverd og skjold. Her er det samarbeid og koordinasjon i fokus, men først å fremst handler det om å ha det gøy! Kurset avsluttes med en miniforestilling hvor deltakerne får vist frem alt de har lært.

Anbefalt aldersgruppe: 6 –12 år. Varighet: 45 minutter. Maks kursplasser pr.dag: 20.
Lørdag 3. juni kl.14:30
Søndag 4. juni kl.14:30

Øksekast

Leikvollen

Sjekk hvor godt du håndterer øksa i krig mot fiendtlige trestokker. Lær deg å finne momentet, balansen og rotasjonen som skal til for å kløyve deg vei gjennom en skog av motstandere. Øksa var et av de mest vanlige våpnene i middelalderen. Aldersgrense 8 år. Denne aktiviteten har ingen påmelding, og er åpen under hele festivalens åpningstid.

Myntslaging

Aktivitetsteltet

Mot et lite vederlag kan du prøve deg som kongelig myntmester. Du får slå din egen mynt, som du kan ta med deg hjem. Mynter i middelalderen var ofte preget med bilde av kongen, og hadde sin vekt i gull eller sølv. Din mynt vil være preget med Tønsbergs bysegl. Denne aktiviteten har ingen påmelding, og er åpen under hele festivalens åpningstid.

Lafting

Hynnestua

Lær deg et tradisjonshåndverk og bli med å bygge opp Hynnestua på en halvtime. Lafting er som et forvokst puslespill og var den dominerende måten å bygge trehus på i Norge fra vikingtiden og frem til 1800 tallet. Tradisjonen holdes også i hevd i dag og nye laftahus bygges, både maskinlaft og håndlaft. Denne aktiviteten har ingen påmelding, og er åpen under hele festivalens åpningstid.

Kle deg opp som ridder

Aktivitetsteltet

Kle deg opp i full riddermundur! Prøv forskjellige rustninger fra middelalderen, kjenn på ekte sverd og vær ridder til du blir lei av å ha på deg så mye tungt skrot. Sørg for at ta en selfie før du mest sannsynlig må be noen om hjelp for å komme deg ut av det igjen. Denne aktiviteten har ingen påmelding, og er åpen under hele festivalens åpningstid.

Bueskyting

Aktivitetsområdet

Lær deg å skyte pil og bue med veiledning fra landets fremste historiske bueskyttere. Langbuer eller hestebuer, kjenner du til forskjellene? Fyr av historiske buer med sylskarpe spisser eller lær fra en av bue-makerne i bueleiren. Denne aktiviteten har ingen påmelding, og er åpen under hele festivalens åpningstid.

Spilltelt

Aktivitetsområdet

I spillteltet kan du prøve deg på ulike middelalderspill. Her har vi flere historiske spill som krever strategisk tenkning og kløktige knep. Du kan også prøve deg på sjakk, som har blitt spilt langt tilbake i tid. Denne aktiviteten har ingen påmelding, og er åpen under hele festivalens åpningstid.

Ridderarena for barn

Aktivitetsområdet

Her kan du lekesloss med mamma, søsken eller venn. Sverdene er myke og skjoldene er harde. Her handler det om å ha det gøy som ridder. Denne aktiviteten har ingen påmelding, og er åpen under hele festivalens åpningstid.